maanantai 4. marraskuuta 2013

Ensimmäinen päivä


 Kylmäkosken Kodinilo on noin 2000 neliön sisustusliike, jossa on lähes kaikkea. Ensimmäinen toimeni olikin "tutustu liikkeeseen ja tutki tuotteita kaikessa rauhassa". Ja ihan hyväkin, tietenkin tietouden kannalta, mutta myös jännitys laukesi siinä samalla työntekijän kanssa rupatellessa.
Yli puolet liikkeen tilasta jäi kuvan ulkopuolelle.
 Posiitiivisesti suhtautui niin esimies kuin työntekijäkin valokuva/video blogi ideaan, itseasiassa jopa innoissaan. "Anna mennä vaan!" 
 Kiertelyn ja tiloihin tutustumisen jälkeen oli hommana järjestellä löytötorin kesäiset tekokukat kevyempiin koreihin ja ylähyllyille, jotta talvikukat saataisiin esille niiden paikalle. Kukat ovat peräisin asunto-, tila- ja huone-esittelyistä, joissa ne ovat olleet hieman aikaa malleina ja myyty sitten turhina pois. Ja tätä kautta ne päätyvät uusiin tiloihin esittelykukiksi tai koteihin. Niitä oli paljon ja monenlaisia

Noin puolet kaikista "kesä kukista".

 Mukavaa puuhaa oli asetella ja miettiä hieman kukkien paikkoja ja koreja. Vaikkakin oli lähes mahdoton paljouden takia asetella täysin niinkuin olisi halunnut. Mutta jonkinmoinen lajittelu ja siisteys oli tarkoituksenani, kun sain täysin vapaat kädet tämän hoitamiseen.
Ruusut omassa korissaan.
 Ja tilalle siis "talvi ja joulu oksia". Ja niitä oli myös paljon. Enemmän kuin "kesäisiä kukkia". Oli kimaltavaa, yksivartista, kimppua, lyhyttä, pitkää, painavaa, riippuvaa, kilisevää, rahisevaa, hileistä, koristetta, tummaa, vaaleaa ja lähes mitä saattoi kuvitella jouluoksiin kuuluvan. Monta kertaa piti etsiä uusi kori/saavi, kun kukkia tuli vaan lisää ja lisää pahvilaatikoista. Tähänkin vapaat kädet periaatteella. Pääasia oli, että ne olisivat kaikki esillä ja saatavilla. 
 Saatiinkiin ikkunan eteen ihan nättejä, jouluisia pienasetelmia. Ja kukkapaikalle jouluisan kimaltava ja värikäs kukkameri. 

Korin kiharakimalle oksia on kuulemma myyty joskus pienen tytön keijuteema synttäri juhliin. Että tavaran tarkoitukselle on vain mielikuvitus rajana. 
Kukka meri
 Hyvältä kyllä tuntui kuulla lopuksi kehuja niin erikoisen ja suuren asettelun lopputuloksesta.
Loppupäivän jatkoinkin jouluhengessä purkaen viimevuoden joulutuotteita esille ja siistiin järjestykseen. Aika meni niin nopeasti, kun tekemistä riitti, että kassa ohjaus jäikin huomiselle. 

 Mainittakoon nyt vielä, että toistaiseksi Ipadillä ei ole ollut kuvausta suurempaa merkitystä.

Terkut muille työssäoppijoille!

~Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti